Latest SSC jobs   »   River Valley Projects in India |...

River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017

River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017 – Latest SSC jobs_0.1
River Valley Projects in India

Dear SSC CGL Aspirants, you might have observed that every year a lot of questions are asked from the Chapter “River Valley Projects in India“. Keeping in view the importance of the topic, We have provided notes on this topic. Now, it’s time to check your knowledge. Based on notes you can answer these questions:

Q1.Sardar Sarovar Project is built across the river
Ans:Narmada

Q2. Bhakhra Nangal Project is on the river:
Ans:Satluj

Q3.Chambal Valley Project is on the river:
Ans:Chambal

Q4.Dams built on Chambal River are:
Ans.Gandhi Sagar Dam, Rana Pratap Sagar Dam & Jawahar Sagar dam.

Q5.Hirakud Dam is on the River:
Ans:Mahanadi

River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017 – Latest SSC jobs_1.1

Q6.Kakrapara Project is on the river:
Ans:Tapi in Gujarat.

Q7.Nagarjuna Sagar Project is on the river:
Ans:Krishna

Q8.Rihand river project is on the river:
Ans:Son

Q9.Farakka Project is on the river:
Ans:West Bengal

Q10.Nizamsagar Project is on the river:
Ans:Manjira

You may also like to Read: Western Ghats, Buddhism, importance of pH ,Grasslands(Tropical) of World,Soils in India, Clouds,Alloys and their composition, Grasslands of World, Light and its phenomena(Part1), Light and its phenomena (Part 2), Polymers, Structure of atmosphere, Acid, Base and Salt, National Symbols, Nuclear Reactors,Cement manufacturing, Countries and their Parliament, Components of an Eye, Solar System,Wildlife Sanctuaries And National Parks In India, National Highways, The British Rule(I), The British Rule(II), The British Rule(III), The British Rule(IV), Writs In Indian Constitution, Human Diseases, Vitamin Deficiency Diseases, Volcanoes, Fundamental Rights , Articles of Indian Constitution, Parts of Indian Constitution, Jurisdiction of Supreme Court, The President, Prime Minister and Council of Ministers, Physical Features of India, Physical Features of India(II), Slave Dynasty, Planets and their Satellites, Minerals In India, River Valley Projects in India.

River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017 – Latest SSC jobs_2.1River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017 – Latest SSC jobs_3.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

[banner_management slug=river-valley-projects-in-india-question-based-on-notes]
QR Code
Scan Me